1 av 2
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
2 av 2

S-politiker tänkte kidnappa diplomatbarn

En socialdemokratisk politiker sitter gripen sedan i måndags.


STOCKHOLM. Politikern misstänks tillsammans med sin bekant, en diplomat i Stockholm, ha planerat att kidnappa diplomatens dotter, uppger Expressen.

Och det finns en hedersbakgrund, enligt tidningens uppgifter. Diplomaten ska ha varit rasande på att hans vuxna dotter inlett ett förhållande med en ung man mot hans vilja.

Tillsammans med sin vän, politikern, ska han ha avsett att göra slag i saken och med våld föra tillbaka dottern till hemlandet.

Stockholmpolisen kom dock planerna på spåren och grep s-politiken. Pappan själv åtnjuter diplomatisk immunitet och kan inte gripas, men han kan komma att tvingas lämna Sverige.

En anonym källa med insyn i fallet säger till Expressen att diplomaten ”med största sannolikhet kommer att förklaras icke önskvärd i landet” inom kort.

– Det finns för närvarande bara en misstänkt och misstankarna är stämpling till människorov, säger Anders Olsson, presstalesman vid Roslagspolisen, till tidningen.

Utrikesdepartementet vill inte kommentera:

– Jag har överhuvudtaget inga kommentarer i ärendet. Vi hänvisar till polisen och deras utredning, säger UD:s presschef, Anders Görle till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!