Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"S kräver 50 000 extra utbildningsplatser"

Nyheter | 14/01/2009 06:45

Socialdemokraterna vill möta krisen med utbildning.

Socialdemokraterna vill investera Sverige ur krisen med ett kompetenslyft. 50 000 nya utbildningsplatser per år föreslås för att möta arbetslösheten.

Partiet vill bygga ut komvux och yrkesvux till 25 000 platser och ge arbetslösa möjlighet till förmånliga studiemedel. 20 000 nya platser föreslås i ett spetskompetenslyft och kommunerna ska få hjälp att låta arbetslösa vikariera för personal som vidareutbildas, skriver Mona Sahlin tillsammans med Thomas Östros på DN-debatt.

"Vi socialdemokrater förlorade valet 2006 på bland annat sysselsättningsfrågan. Vi har sedan dess lärt oss vår läxa och har under den nuvarande mandatperioden utvecklat och förnyat vår jobbpolitik. Men utan en utbildningslinje fungerar inte arbetslinjen." skriver Sahlin och Östros.

Tidigare i morse rapporterade vi om regeringens debattinlägg i dagens tidning där de inte utlovar reformerlöften inför 2010.

Skrivet av: