S-bråket växer: "Påhopp på Sahlin"

Socialdemokraters käbbel om budgetreglerna fortsätter i medierna.


Socialdemokraterna ekonomibråk fortsätter via medierna. Nu anklagar Hans Hoff, partistyrelseledamot och ordförande för socialdemokraterna i Halland, Skånedistriktet för att vilja skada Sahlin. Han ser socialdemokraterna i Skånes utspel om budgetreglerna som ett påhopp på s-ledaren.

– Det finns ju inte en borgerlig pr-byrå i världen som kan skada socialdemokraterna så mycket ledningen i Skåne gör med de här utspelen, säger Hans Hoff, ordförande för socialdemokraterna i Halland och medlem i partistyrelsen, säger han till Svenska Dagbladet.

I går krävde Skånedistriktet att socialdemokraterna backar från den strama budgetpolitiken och prövar om utgiftstak och det enprocentiga överskottsmålet. Något som även vänsterledaren Lars Ohly varit kritisk till innan vänsterpartiet fick backa om budgetreglerna för att forma ett samarbete med s och mp.

Morgan Johansson, tidigare minister och en av Skånedistriktets tyngsta företrädare, tillbakavisar kritiken från Hans Hoff.

– Ska man tolka all intern diskussion som kritik mot partiledningen blir det helt fel. Det var ju Mona själv som tog initiativ till rådslagen i en öppen process. Det innebär att det kommer in åsikter om hela politiken från hela partiet, säger han.

Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Thomas Östros ser diskussionerna om budgetreglerna som inget nytt inom partiet. Han menar att den har pågått under det senaste decenniet.

– Det är en klassisk diskussion inom socialdemokratin, som är väldigt viktig. Med ett sånt här ekonomiskt läge så blir överskottsmålet ännu viktigare, och det är tack vare det som vi kan kräva av regeringen att göra mer för att bekämpa arbetslösheten, säger Östros till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.