S-bråket växer: "Påhopp på Sahlin"

- 11/01/2009, 09:38 -

Socialdemokraters käbbel om budgetreglerna fortsätter i medierna.

Socialdemokraterna ekonomibråk fortsätter via medierna. Nu anklagar Hans Hoff, partistyrelseledamot och ordförande för socialdemokraterna i Halland, Skånedistriktet för att vilja skada Sahlin. Han ser socialdemokraterna i Skånes utspel om budgetreglerna som ett påhopp på s-ledaren.

– Det finns ju inte en borgerlig pr-byrå i världen som kan skada socialdemokraterna så mycket ledningen i Skåne gör med de här utspelen, säger Hans Hoff, ordförande för socialdemokraterna i Halland och medlem i partistyrelsen, säger han till Svenska Dagbladet.

I går krävde Skånedistriktet att socialdemokraterna backar från den strama budgetpolitiken och prövar om utgiftstak och det enprocentiga överskottsmålet. Något som även vänsterledaren Lars Ohly varit kritisk till innan vänsterpartiet fick backa om budgetreglerna för att forma ett samarbete med s och mp.

Morgan Johansson, tidigare minister och en av Skånedistriktets tyngsta företrädare, tillbakavisar kritiken från Hans Hoff.

– Ska man tolka all intern diskussion som kritik mot partiledningen blir det helt fel. Det var ju Mona själv som tog initiativ till rådslagen i en öppen process. Det innebär att det kommer in åsikter om hela politiken från hela partiet, säger han.

Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Thomas Östros ser diskussionerna om budgetreglerna som inget nytt inom partiet. Han menar att den har pågått under det senaste decenniet.

– Det är en klassisk diskussion inom socialdemokratin, som är väldigt viktig. Med ett sånt här ekonomiskt läge så blir överskottsmålet ännu viktigare, och det är tack vare det som vi kan kräva av regeringen att göra mer för att bekämpa arbetslösheten, säger Östros till Svenska Dagbladet.

Skrivet av: