Lördag 2 Jul
Stockholm

Hade frivilligt våldssex - åtalas

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
BDSM-sexet leder nu till åtala för en 38-årig man i Malmö.
5 av 5
BDSM-sexet leder nu till åtala för en 38-årig man i Malmö. Foto: Wikimedia

Man hade frivilligt BDSM-sex med tonårsflicka. Nu åtalas han för grov misshandel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. I januari hade tonårsstjejen stämt träff med en 38-årig man. De skulle ha sex med dominans- och våldinslag hade de kommit överens om.

I två dygn var flickan naken, låg på rygg och utsattes för mannens rotting, piska, linjal och krokodilklämmor i brösten.

Under hela tiden var hon med på noterna.

Mennu åtalas mannen för grov misshandel vid Malmö tingsrätt.

– När det gäller att bruka våld kan man samtycka till något som ligger mellan ringa misshandel och misshandel av normalgraden. Men man kan inte samtycka till grov misshandel, säger åklagare Ulrika Rogland till TV4 Nyheterna Malmö.

Men riksförbundet för sexuell upplysning - RFSU - i Malmö oroar sig för att en eventuell fällande dom kan få drastiska konsekvenser för tusentals svenskars sexvanor.

– Om man går in i en handling frivilligt och man njuter av den och inte stoppar den med kodord, det finns många sätt att stoppa en handling under tiden den sker. Och har man inte gjort det under tiden det sker och ångrar sig i efterhand är det svårt att bedöma för andra vad som skett och vilken väg det ska gå, säger Jonas Bengtsson, ordförande för RFSU Malmö, till TV4.

Men åklagaren menar att det är upp till alla att ta det varligt när man utövar våldsamma sexlekar - oavsett graden av frivillighet.

– Om man nu vill använda olika tillhyggen så får man väl tänka på att inte slå väldigt hårt, att man inte slår väldigt länge och framför allt vem man utövar det mot, säger Ulrika Rogland till TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.