Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grisiga läkare knarkfestade - åtalas

- 10/06/2010, 09:43 -
Läkarstudenterna festade till rejält. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Läkarstudenterna festade till rejält. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Johnathan Ugaard

Knarket flödade på läkarfesten. Nu åtalas en 25-åring för misshandel och narkotikabrott.

UMEÅ. Läkarstudenterna firade en födelsedag - med grismasker och knark och lustgas.

När en av festdeltagarna - som var utklädd till gris - blev av med sina grisöron och försökte få tillbaka dem blev han först knuffad och därefter skallad över munnen.

Nu åtalas en 25-årig läkarstudent för narkotikabrott och misshandel, skriver Västerbottens Folkblad.

Misshandelsoffret fick en sårskada och 25-åringen greps av polis och togs till stationen där det så småningom visade sig att han var kraftigt amfetaminpåverkad.

25-åringen uppger själv att han rökte hasch före festen och svalde tre adhd-tabletter som ”en okänd snubbe” försett honom med. I den typen av medicin ingår som regel någon form av amfetaminer.

Men 25-åringen får ändå gå kvar på sin läkarutbildning.

– Som regelverket ser ut kan vi inte göra särskilt mycket. Det finns tyvärr ingen lämplighetsbedömning, säger Thomas Brännström, ordförande i programrådet för läkarprogrammet, till VF.

– Om en person har dömts för narkotikabrott skulle jag vilja ifrågasätta hur patientsäkert det är att låta honom genomföra praktiken, menar Brännström.