Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grisiga läkare knarkfestade - åtalas

Läkarstudenterna festade till rejält. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.
1 av 1

Läkarstudenterna festade till rejält. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Johnathan Ugaard

Nyheter | 10/06/2010 09:43

Knarket flödade på läkarfesten. Nu åtalas en 25-åring för misshandel och narkotikabrott.

UMEÅ. Läkarstudenterna firade en födelsedag - med grismasker och knark och lustgas.

När en av festdeltagarna - som var utklädd till gris - blev av med sina grisöron och försökte få tillbaka dem blev han först knuffad och därefter skallad över munnen.

Nu åtalas en 25-årig läkarstudent för narkotikabrott och misshandel, skriver Västerbottens Folkblad.

Misshandelsoffret fick en sårskada och 25-åringen greps av polis och togs till stationen där det så småningom visade sig att han var kraftigt amfetaminpåverkad.

25-åringen uppger själv att han rökte hasch före festen och svalde tre adhd-tabletter som ”en okänd snubbe” försett honom med. I den typen av medicin ingår som regel någon form av amfetaminer.

Men 25-åringen får ändå gå kvar på sin läkarutbildning.

– Som regelverket ser ut kan vi inte göra särskilt mycket. Det finns tyvärr ingen lämplighetsbedömning, säger Thomas Brännström, ordförande i programrådet för läkarprogrammet, till VF.

– Om en person har dömts för narkotikabrott skulle jag vilja ifrågasätta hur patientsäkert det är att låta honom genomföra praktiken, menar Brännström.