Charterplan nödlandade i Marocko

Ett charterplan med 239 danska och svenska passagerare ombord tvingades nödlanda i Marocko.


Ett charterplan med 234 passagerare, varv 78 svenskar, tvingades på måndagen nödlanda i Marocko sedan en brand brutit ut i planet. Ingen människa skadades, uppger de nordiska nyhetsbyråerna Ritzau och NTB.

Planet, en Boeing 757 från Tui Fly Nordic, var på väg från Köpenhamn till Kap Verde när det började brinna i köket i bakre delen. Besättningen kunde snabbt släcka elden men piloterna valde av säkerhetsskäl att landa i Casablanca i Marocko.

– Det var inga lågor, utan rök som man inte såg var den kom ifrån. Då använder man alltid den brandsläckare som finns ombord. Men det var inte dramatiskt. Passagerarna märkte knappt av något alls, uppger Jim Hofverberg, informationschef på flygbolaget TUI Fly Nordic till Nyheter24.

– Det handlade inte om ett nödläge, utan de valde att gå ned i Casablanca för att kontrollera. Det gör man alltid när det händer något under en flygning – tar det säkra före det osäkra, säger Jim Hofverberg till Kvällsposten.

Trots rökutvecklingen verkar det alltså inte ha förekommit någon fara för passagerarnas liv.

– Det har undersökts av tekniker som kommit fram till att det var en kortslutning i en av ugnarna i bakre köket. Problemet är lokaliserat och åtgärdat, säger Jim Hofverberg till Nyheter24.

–Planet lyfte för en timme sedan och är nu på väg till Kap Verde. Alla passagerare är kvar på planet, avslutar Jim Hofverberg som återigen påpekar att det hela löst sig på ett smidigt sätt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.