Charterplan nödlandade i Marocko

- 19/01/2009, 16:12 -

Ett charterplan med 239 danska och svenska passagerare ombord tvingades nödlanda i Marocko.

Ett charterplan med 234 passagerare, varv 78 svenskar, tvingades på måndagen nödlanda i Marocko sedan en brand brutit ut i planet. Ingen människa skadades, uppger de nordiska nyhetsbyråerna Ritzau och NTB.

Planet, en Boeing 757 från Tui Fly Nordic, var på väg från Köpenhamn till Kap Verde när det började brinna i köket i bakre delen. Besättningen kunde snabbt släcka elden men piloterna valde av säkerhetsskäl att landa i Casablanca i Marocko.

– Det var inga lågor, utan rök som man inte såg var den kom ifrån. Då använder man alltid den brandsläckare som finns ombord. Men det var inte dramatiskt. Passagerarna märkte knappt av något alls, uppger Jim Hofverberg, informationschef på flygbolaget TUI Fly Nordic till Nyheter24.

– Det handlade inte om ett nödläge, utan de valde att gå ned i Casablanca för att kontrollera. Det gör man alltid när det händer något under en flygning – tar det säkra före det osäkra, säger Jim Hofverberg till Kvällsposten.

Trots rökutvecklingen verkar det alltså inte ha förekommit någon fara för passagerarnas liv.

– Det har undersökts av tekniker som kommit fram till att det var en kortslutning i en av ugnarna i bakre köket. Problemet är lokaliserat och åtgärdat, säger Jim Hofverberg till Nyheter24.

–Planet lyfte för en timme sedan och är nu på väg till Kap Verde. Alla passagerare är kvar på planet, avslutar Jim Hofverberg som återigen påpekar att det hela löst sig på ett smidigt sätt.

Skrivet av: