23-åringen döms för grov misshandel och vållande till annans död för att ha stuckit en förskärare i ryggen på sin 30-årige vän.
23-åringen döms för grov misshandel och vållande till annans död för att ha stuckit en förskärare i ryggen på sin 30-årige vän. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Knivdödade sin kompis

Nu döms 23-åringen till fyra år och sex månaders fängelse för grov misshandel och vållande till annans död.


MÖLNDAL. Det var när 23-åringen hade fest som han stötte en förskärare i bröstet på sin 30-årige kompis som dog inom några minuter.

23-årigen hävdar att han inte minns någonting från kvällen. Efter en allvarlig MC-olycka för två år sen lider han av ett "impulsdrivet, aggressivt beteende," enligt GP.

Han fälls på utpekanden från två unga tjejer som var där på festen.

En rättspsykiatrisk undersökning fastställde att han led av en allvarlig psykisk störning och skulle därför inte kunna dömas till fängelse.

Men utredningen överprövades och socialstyrelsens rättsliga råd kom fram till att 23-åringens störning inte var tillräckligt allvarlig för att han ska undgå straff.

Eftersom de två männen var goda vänner, samt för att 23-åringen försökte återuppliva offret, faller mord bort, enligt GP.

Med i domen finns även ett fall av våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Mannen tog stryptag på en kriminalvårdare när han skulle mucka från fängelset för att det saknades en ring.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!