29-åringen tog kontakt med flickorna på internet och erbjöd pengar, alkohol och cigaretter.
29-åringen tog kontakt med flickorna på internet och erbjöd pengar, alkohol och cigaretter. - Foto: Gunnar Lundmark/SvD/Scanpix

Fyra års fängelse för våldtäkt mot barn

Han träffade unga flickor på internet och lockade dem till att ha sex mot betalning.


JÄRNA. Den 29-årige mannen döms till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av barn, köp av sexuell handling av barn och försök till sexuell handling av barn.

Dessutom ska han betala ut 488 000 kronor i skadestånd till 14 av de 23 flickorna. Tingsrätten avslår skadeståndsanspråk i de fall där kontakten enbart skett över internet.

29-åringen använde sig av Playahead och allmäna förfrågningar som "”intresserad av snabba pengar, dricka (alkohol) eller cigaretter”, för att locka till sig flickorna, skriver LT.

I flera fall slutade det med att flickorna åkte över och utförde sexuella handlingar, oftast onani eller oralsex, åt mannen.

Domstolen fastslår att 29-åringen haft samlag eller utfört handlingar jämställda med samlag med flickor under 15 år, vilket klassas som våldtäkt mot barn.

29-åringen hävdar att han trodde att flickorna var över 15 år, men enligt tingsrätten har mannen haft skälig anledning att anta att så inte var fallet, enligt LT.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!