Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idrottsklubb skyldig en halv miljon

Nyheter | 21/01/2009 10:46

Nu straffas de av Skatteverket.

500 000 kronor. Det är summan Skatteverket nu kräver av Redbergslids Idrottsklubb i Göteborg.

"Ni har lämnat en oriktig uppgift då ni inte redovisat reklamskatt på sponsoravtal och bokat bort belopp från reklamskattekontot som inte betalats", skriver Skatteverket i sitt omprövningsbeslut.

Nyheter24 ringer upp Torild Berg, kassören på klubben, för att få en förståelse.

Vad har de gjort för reklam och hur tänkte de med skatten? Har Skatteverket rätt?

–Det här handlar om varor som vi fått av våra sponsorer. Vi har i stället för pengar exempelvis kunnat plocka ut fotbollströjor från Adidas. Merparten av den obetalda reklamskatten handlar just om varor och tjänster för två år sedan.

Men tänkte du aldrig på att ni var skatteskyldiga för dessa varor?

– Saken är den att reklamskattelagen är mycket invecklad och komplicerad. Sen finns det vissa punkter vi inte helt håller med om. Vissa av de varor vi fått har vi inte ens kunnat utnyttja. Samtidigt kräver Skatteverket att vi måste betala reklamskatt på alltihopa.

Men Torlid Berg är medveten om de får finna sig i Skatteverkets beslut eftersom att de inte har kvitton som kan redovisa allting. Avslutningsvis påpekar Berg att det här inte är något unikt.

–Det är vanligt att du får varor i stället för pengar. Lagen är väldigt besvärlig.

Tror du att fler klubbar har samma problem?

– Ja, det tror jag. Det här är ingenting unikt, avslutar Torild Berg för Nyheter24.

Skrivet av: