Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT:s programdirektör åker på skattesmäll

Nyheter | 15/01/2009 00:13

"Hon smet från skatten", skriver Dagens Media.

SVT:s programdirektör Annie Wegelius, som Alex Schulman i höstas kallade "en diva" eftersom han såg henne resa i businessclass, har nu hamnat i blåsväder igen. Denna gång är det Dagens Media som avslöjar att hon under flera år undanhållit kapitalinkomster och förmögenhet på hundratusentals kronor från beskattning.

Enligt Dagens Media ska Annie Wegelius betala in 267.898 kronor, inklusive skattetillägg på 76.542, till Skatteverket.

–Jag har, omedvetet inte medvetet, underlåtit att betala in skatt efter försäljningen av min andel i bolaget Viviance. Den enkla förklaringen är att jag inte visste att det skulle tas upp i deklarationen då, eftersom inga pengar utbetalades vid den tidpunkten, säger hon till Dagens Media.

Men Skatteverket påpekar att de vid flera tillfällen uppmanat Annie Wegelius att förklara varför hon inte tagit upp de aktuella beloppen till beskattning. Nu går ärendet vidare till Ekobrottsmyndigheten.

– Vi har skyldighet att anmäla misstanke om brott till Ekobrottsmyndigheten, och de avgör om de ska inleda en förundersökning, säger Katrina Björk på utlandsskattekontoret till Dagens Media.

Varför hon inte tagit upp de aktuella beloppen till beskattning vill Wegelius inte svara på.

Skrivet av: