Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu åtalas 22-åringen för mordet på Nancy

- 05/07/2010, 10:57 -
Nancy Tavsan.

Nancy Tavsan.

Privat

Nancy Tavsans misstänkte mördare inför rätta.

GÖTEBORG. I vintras mördades 18-åriga Nancy Tavsan brutalt med en krossad flaska på vägen hem till bostaden i Hjälbo.

I dag åtalas den misstänkte 22-åringen för mord och försök till grov våldtäkt.
Han åtals dessutom också för ytterligare ett grovt våldtäktsförsök samt stöld.

– Det är en av de märkligaste misstänkta mördare vi utrett. Han har i stort sett gäspat sig genom hela utredningen trots de allvarliga brott han anklagas för, säger en källa inom polisen till Expressen.

Enligt kammaråklagare Ulrika Åbergs stämningsansökan ska 22-åringen "uppsåtligen har berövat Nancy Tavsan livet genom att tillfoga henne omfattande hjärn- och skallskador, syrebrist och blodförlust."

Kammaråklagare Ulrika Åberg säger på presskonferensen att den tilltalade har visat total hänsynslöshet under brottet.

– Det är sparkar, slag, strypgrepp och trubbigt våld. Bevisläget är gott, vi har fått DNA-träff i båda fallen, säger hon.

Han ska ha sparkat och slagit henne och rivit upp hennes ansikte, huvud och bål med en glasflaska.

Enligt åklagaren har han också slitit av henne kläderna och försökt våldta henne.

"Gärningen har avbrutits men fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter", skriver Ulrika Åberg i sin stämningsansökan.

22-åringen befann sig på samma fest som Nancy under mordkvällen, bor i samma område och har ett digert kriminellt förflutet - men har alltid klarat sig.

Enligt källor inom polisen kan det ha stärkt honom i uppfattningen att han kan komma undan med vad som helst. Och länge såg det också ut som att mördaren skulle gå fri. Det tog lång tid innan man lyckats ringa in 22-åringen.

– Jag tänker sällan på konsekvenserna av mina brott. Det blir som det blir, sa mannen för några år sedan i ett yttrande från SDN Lärjedalen enligt Göteborgs-Posten.

Mannen nekar till brott.