Ung kvinna drunknade i Jämtland

Upplivningsförsöken var förgäves.


PILGRIMSTAD. Larmet gick 14:31. Först trodde man att två personer var illa däran, men snart stod det klart att det var en ung kvinna som hittats livlös i vattnet i Forsaleden, en populär badplats mellan Locknesjön och Bodsjön i Jämtland.

– Hennes kamrater såg henne försvinna under vattnet och larmade oss, säger inre befäl, Morgan Olsson, till Östersunds-Posten.

Räddningspersonal kallades till platsen, men upplivningsförsöken var förgäves.

– Det tog tid med transporterna, eftersom det är så otillgängligt där, säger Morgan Olsson till ÖP.

Först försökte andra badgäster ge kvinnan hjärt- och lungräddning och när ambulanshelikoptern kom till platsen tog en narkossköterska över. I över en timme försökte man återuppliva henne. Men förgäves.

Strax före halv fem bekräftade polisen att kvinnan avlidit.

/
/
/
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

Ökat sug efter fjällstuga

Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

Är det bra med ett glas vin om dagen? Och stämmer det att alkohol hjälper dig att somna? Alkoholforskaren Sara Wallhed-Finn slår hål på tre vanliga myter om alkohol.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

1 timme sedan
Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

1 timme sedan
Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.