Tisdag 27 Sep
Stockholm

Bildt om Wikileaks: "Påfallande ointressant"

Sveriges utrikesminister Carl Bildt (m) gör allt för att tona ner betydelsen av Wikileaks uppgifter om att säkerheten för svenska styrkor i Afghanistan skulle kunna vara bristfällig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt Carl Bildt, som enbart läst medierapportering om Wikileaks, verkar inte rapporterna som läckt via sidan Wikileaks innehålla något som militären inte visste tidigare.

– Det är sensationellt för att det är en läcka, inte för att läckan innehåller några sensationer. Jag har inte sett någonting i det här materialet som förändrar någonting i den uppfattning jag har om vad som pågår i krigets verklighet, säger Carl Bildt efter ett utrikesministermöte i Bryssel, uppger SvD.

Enligt Svenska Dagbladet menar utrikesministern att läckta uppgifter om tidigare incidenter inte är så farliga, men att det skulle kunna äventyra soldaters liv om information om framtida operationer läcker ut.

– Om sådant skulle komma ut så är det ju direkt farligt, det innebär att andra kan vidta motåtgärder.

– Men ingenting av det jag har sett föranleder mig att vidta några åtgärder. Det jag har sett har varit påfallande ointressant, säger Bildt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.