Torsdag 6 Okt
Stockholm

Döms till fängelse i sex år och sex månader

Göran Lindberg döms till fängelse i sex år och sex månader.
Göran Lindberg döms till fängelse i sex år och sex månader. Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Göran Lindberg döms för bland annat grov våldtäkt, två fall av våldtäkt, koppleri och 28 fall av sexköp. Utöver fängelsestraffet ska han betala totalt 300 000 kronor i skadestånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Domen mot Göran Lindberg

På fredagen döms Göran Lindberg för:

Grov våldtäkt, två fall av våldtäkt, misshandel, tre fall av koppleri, 28 fall av köp av sexuell tjänst, ett fall av försök till köp av sexuell tjänst, ett fall av medhjälp till köp av sexuell tjänst och ett fall av medhjälp till försök till köp av sexuell tjänst.

Han frias på punkterna:

Förberedelse till grov våldtäkt mot barn, alternativt förberedelse till grov våldtäkt, våldtäkt i ett fall, koppleri i tre fall och köp av sexuell tjänst i ett fall.

En våldtäkt har omvandlats till misshandel då det inte gick att bevisa att samlaget skedde mot kvinnans vilja.

Han döms till fängelse i sex år och sex månader samt totalt 300 000 kronor i skadestånd.

SÖDERTÖRN. Sommarens skandalrättegång är över. Den förre polismästaren döms till fängelse i sex år och sex månader. Han ska även betala 205 000 kronor, 85 000 kronor samt 10 000 kronor i skadestånd.

Straffvärdet på den grova våldtäkten uppgår till fyra år och sex månader. Enligt Södertörns tingsrätt beror det höga värdet på att Göran Lindberg bundit offret vid sängen för att sen våldta henne.

Lindberg skaffade sig smeknamnet "Kapten klänning" tack vare sina föreläsningar om kvinnors rättigheter. Nu ska han vara häktad tills domen vinner laga kraft.

De övriga två tilltalade döms till dagsböter för köp av sexuell tjänst och försök därtill.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.