Carolinfallet skakas av nya DNA-prov

Jägaren, som misstänks ha mördat Carolin Stenvall, kan ha haft medhjälpare.


Fallet om mördade Carolin Stenvall, 29, får en ny vändning. Nya uppgifter pekar på att den misstänkte mördaren hade en medhjälpare. Personen, som finns i jägarens umgängeskrets, vägrade tidigare lämna sitt DNA till polisen. Nu har hans DNA hittats i en handske på platsen där Stenvalls kropp brändes.

Polisens tekniker har tidigare sökt igenom alla platser där den mordmisstänkte jägaren ska ha hanterat Stenvalls kropp. Vid stenåldersboplatsen, där jägaren eldade upp kroppen, hittades en handske. Den har nu undersökts av Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som kunde säkra ett DNA som tillhör en man i jägarens umgängeskrets.

Utredarna topsade ett tjugotal personer med koppling till jägaren. När mannen i fråga blev aktuell vägrade han att låta sig testas.

– Innan den häktade mannen är hörd mot alla uppgifter går vi inte ut med någonting. Jag vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck till Expressen.

SKL spekulerar också i att den kula som hittades på rastplats 58 inte går att koppla till något av jägarens fyra vapen. Därför misstänker polisen att Stenvall kan ha skjutits med ett helt annat vapen.

– Kulan eller hylsan matchar inte jägarens vapen, säger en källa till Expressen.

Kammaråklagare Ulrika Schönbeck vill inte kommentera resultaten från SKL.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.