Lördag 4 Dec
Stockholm

OG-bossen: "Han blir inte långvarig"

Göran Lindberg lever under hot.
Göran Lindberg lever under hot. Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX

Göran Lindberg dömdes till 6,5 års fängelse. Men han får vara noga med i vilket fängelse han hamnar. OG-bossen Denho Acar berättar nu om de kriminellas önskan om revansch.– Han är värsta svinet och kommer inte bli långvarig, säger Acar till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Före detta polischefen Göran Lindberg dömdes i fredags till sex och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt, två fall av våldtäkt, koppleri och 28 fall av sexköp.

Ett alldeles för kort straff, tycker bossen för det kriminella nätverket Original Gansters, Denho Acar.

– Han kommer billigt undan men det var väntat. Sexualbrottslingar får alltid lindrigare straff, säger han till Nyheter24.

Acar har varit yrkeskriminell sedan 1990-talet och har mängder av kontakter i den undre världen. Flera tidigare OG-medlemmar sitter även inne för grova våldsbrott runt om i Sverige.

Hamnar expolischefen på en anstalt där en av Sveriges mest fruktade gängbossar har sina tentakler ute finns en risk för att Lindberg, som Acar säger,  "åker dit rejält".

– Han är värsta svinet och hamnar han på ett ställe där jag har kontakter kan jag lova att han inte blir långvarig, säger Acar till Nyheter24.

OG-bossen om Göran Lindberg

OG-bossen säger också att även om Lindberg hamnar på en anstalt utan OG-medlemmar, kan han åka riktigt illa ut.

– Som kriminell hoppas man att han hamnar just på sin anstalt. Han är före detta polis och sexualbrottsling. Placeras han på normalavdelning blir han inte långlivad, säger Acar till Nyheter24.

"Staten skyddar sexualbrottslingar"

Men som det redan spekulerats tror inte heller Denho Acar att Lindberg kommer att sättas på en normalavdelning. I stället tror att han hamnar på en skyddad anstalt för sexualbrottslingar, i Norrtälje eller Skogome i Göteborg.

– Kriminalvården kommer att skydda honom. Svinen placeras nästan alltid på en bättre avdelning, säger Acar till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela