Ett rumänskt par åtalas för grovt koppleri och två svenska fotbollsstjärnor för sexköp. Bilden har inget samband med artikeln.
Ett rumänskt par åtalas för grovt koppleri och två svenska fotbollsstjärnor för sexköp. Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Fotbollsstjärnor åtalas för sexköp

Två kända svenska fotbollsstjärnor åtalas i en rumänsk bordellhärva i Stockholm, enligt Metro.


STOCKHOLM. I tre lägenheter i Stockholms innerstad höll det rumänska paret fyra unga kvinnor mellan 18 och 30 år gamla och lät dem sälja sex till välbeställda svenskar.

Två av torskarna är också två av Sveriges mest kända fotbollsspelare. En av dem är tidigare landslagstjärna och den andra är ännu aktiv i allsvenskan.

Tillsammans med ytterligare tolv män åtalas de nu för sexköp, uppger tidningen Metro.

– Det var ju ingen sexfest direkt och jag betalade ingenting. Men visst hade jag sex med henne, säger den tidigare landslagsstjärnan i förhör.

Men åklagaren är av en annan uppfattning.

Det var under en efterfest i en lägenhet på Södermalm i Stockholm som exlandslagsstjärnan den 24 februari i år ska ha först badat jaccuzzi med två prostituerade kvinnor och därefter haft sex med en av dem mot betalning.

Det är den unga kvinnan som själv pekat ut landslagsstjärnan som betalande kund.

Spelaren som ännu är aktiv i en allsvensk klubb åtalas mot sitt nekande för två sexköp i sitt hem - i lägenheten han delar med sin sambo - den 2 och 15 mars.

– Skulle jag köpa sex? Om jag ska vara ärlig har jag tusentals tjejer som jag kan få hur lätt som helst, säger han till Aftonbladet.

– Det är ingenting som är så viktigt. Jag vet vad det handlar om, men det är jättelugnt. Inga bekymmer alls. Bara att köra på, säger han.

Den rumänska kvinna, som tillsammans med sin man åtalas för grovt koppleri, hade fotbollsspelarens nummer i telefonens adressbok.

Själv hävdar dock spelaren att en kompis till honom - med liknande utseende - måste ha beställt hem prostituterade till stjärnans eget hem.

Åtalet bygger på såväl vittnesuppgifter som telefonavlyssning, uppger Metro.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!