- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Guldbutik rånad - ägaren fasttejpad i hemmet

Butikspersonalen försvunnen när polisen anlände.


Butiken Guldfynd i Lund har rånats. Larmet kom in till polisen från en privatperson som anmälde ett pågående inbrott men när polisen anlände var butiken tom på personal.

På golvet ligger smycken utspridda och polisen har spärrat av platsen.

– Det är ett inbrott eller en stöld. Det är oklart vad de kommit över men vi rotar i ärendet nu. Dörren var öppen men ingen sågs till när larmet inkom 10.30. Vi har fem patruller på plats nu, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen, till Aftonbladet.

I butikschefens hem hittades han - fasttejpad sedan två timmar tillbaka medan rånarna stal så mycket de kunde.

/
/
/
Ran
/
Senaste nytt

Medeltidskyrka i brand – oklara skador

Israels parlament emot påtvingad statslösning

Israels parlament knesset röstade med klar majoritet för en regeringsproklamation från tidigare i veckan, där man motsätter sig att länder unilateralt utropar en palestinsk stat.

Två döda i krock utanför Norrköping

Två personer har omkommit i en trafikolycka utanför Norrköping, skriver polisen på sin sajt.

Sri Lanka betalar oljeskuld med te

Det ekonomiskt krisdrabbade Sri Lanka har exporterat te värt 20 miljoner dollar till Iran för att delvis återbetala sina oljeskulder på 251 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor, enligt landets regering.

Sjukhus missade att slå larm – patient dog

Akuten på ett sjukhus i Hälsingland utlöste inte traumalarm när en svårt skadad person kom in med ambulans. Patienten fick intensivvård, men avled dagen efter.

Många nya bilar säljs med dåligt krockskydd – ökar riskerna vid olycka

Många nya bilar ute i handeln når inte upp till fem stjärnor i Folksams sammanställning av bilmodellernas krockskydd. Trafiksäkerhetsforskaren Anders Ydenius säger att säkerhetsbristerna ökar risken för medicinsk invaliditet vid en olycka.