- Foto: Polisen

Kvinna fälld för mordanstiftan fri

Den kvinna, som fälldes för anstiftan till mord efter att hennes ex sagt sig ha mördat sin dotter på hennes order, har nu försatts på fri fot. Det tyder på ett frikännande i högre instans.


VÄRNAMO. Den kvinna som i somras dömdes till tio års fängelse för att ha anstiftat mordetAnna, 3, utanför Värnamo 2003 försattes under tisdagen på fri fot av Göta hovrätt.

Enligt kvinnans försvarsadvokat, Leif Silbersky, innebär det att hon kommer att frikännas.

– Det betyder att Jönköpings tingsrätt gjorde en oacceptabel bevisbedömning när den dömde min klient till ett långt fängelsestraff på vittnesutsagor från en psykiskt sjuk man, säger Leif Silbersky till Jönköpingsnytt.

Det var efter att pappan, som sedan sju år avtjänar ett fängelsestraff för mordet, uppgav att det var kvinnan som fått honom att mörda dottern som kvinnan åtalades och fälldes i Jönköpings tingsrätt.

Bland bevisen fanns ett sms som kvinnan ska ha haft för avsikt att skicka till en kompis, men som i stället av misstag hamnade i den morddömde pappans telefon.

"Jag fick min gamla kille att mörda sin dotter. Visst är det konstigt att snuten inte fattade det”, stod det i meddelandet.

Redan i samband med mordet var hon misstänkt - men kunde inte åtalas i brist på bevis.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.