Kvinna fälld för mordanstiftan fri

- 28/09/2010, 15:57 -

Polisen

Den kvinna, som fälldes för anstiftan till mord efter att hennes ex sagt sig ha mördat sin dotter på hennes order, har nu försatts på fri fot. Det tyder på ett frikännande i högre instans.

VÄRNAMO. Den kvinna som i somras dömdes till tio års fängelse för att ha anstiftat mordetAnna, 3, utanför Värnamo 2003 försattes under tisdagen på fri fot av Göta hovrätt.

Enligt kvinnans försvarsadvokat, Leif Silbersky, innebär det att hon kommer att frikännas.

– Det betyder att Jönköpings tingsrätt gjorde en oacceptabel bevisbedömning när den dömde min klient till ett långt fängelsestraff på vittnesutsagor från en psykiskt sjuk man, säger Leif Silbersky till Jönköpingsnytt.

Det var efter att pappan, som sedan sju år avtjänar ett fängelsestraff för mordet, uppgav att det var kvinnan som fått honom att mörda dottern som kvinnan åtalades och fälldes i Jönköpings tingsrätt.

Bland bevisen fanns ett sms som kvinnan ska ha haft för avsikt att skicka till en kompis, men som i stället av misstag hamnade i den morddömde pappans telefon.

"Jag fick min gamla kille att mörda sin dotter. Visst är det konstigt att snuten inte fattade det”, stod det i meddelandet.

Redan i samband med mordet var hon misstänkt - men kunde inte åtalas i brist på bevis.