Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mångmiljonkupp mot Malmö museum

1 av 1

REMY DE LA MAUVINIERE/AP/Scanpix

Nyheter | 07/10/2010 08:17

Museichefen hade inte märkt att något var borta.

Malmö konstmusem har utsatts för en konstkupp där målningar för långt över tio miljoner stulits. Trots att kuppen genomfördes redan för två veckor sedan upptäcktes stölden först i går, i samband med en husrannsakan i Landskrona.

Malmö konstmuseum hade man inte märkt att något saknades.

- Tavlorna har nyligen varit upphängda i vår permanenta utställning och hade placerats i vårt magasin, ett slags mellanlager, innan de skulle placeras i förrådet, säger museichefen Göran Christenson till Kvällsposten.

Tavlorna det rör sig om är tillsammans värda stora summor pengar. En av de stulna målningarna är Edvard Munch-tavlan "Två vänner" som tros vara värd över tio miljoner kronor.

Göran Christenson hade ingen aning om att tavlorna saknades förrän polisen hittade dem och nu ska de se över sin samling för att se om något mer saknas.

- Jag hoppas verkligen vi får klarhet i hur detta gått till. Vi får gå nu igenom våra säkerhetsrutiner för att se om det fallerat där. Just nu är allt ett enda stort frågetecken, säger Göran Christenson till Kvällsposten.