Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen misstänker: Ny laserman härjar i Skåne

- 12/10/2010, 17:27 -
Gärningsmannens motiv är okända och det finns ingenting som tyder på någon form av gängrelatering.
1 av 2

Gärningsmannens motiv är okända och det finns ingenting som tyder på någon form av gängrelatering.

JESSICA GOW/AP/SCANPIX

Den 47-årige mannen blev skjuten i bålen när han stod och väntade på bussen.

OBS! Bilden har ingen koppling till skottlossningen i Malmö.
2 av 2

Den 47-årige mannen blev skjuten i bålen när han stod och väntade på bussen. OBS! Bilden har ingen koppling till skottlossningen i Malmö.

Johan Nilsson / SCANPIX

När ytterliggare en person blir skjuten i Malmö kan inte polisen utesluta att en ny laserman är i farten. Det finns inga kända motiv och det finns ingenting som tyder på att skottlossningen är gängrelaterad.

MALMÖ. Polisens specialgrupp kopplades in direkt efter att den 47-årige mannen sköts strax före midnatt, natten till i måndags vid Augustenborg i Malmö.

På måndagen kontaktade man även profilgruppen vid rikskriminalen i Stockholm.

– Det här är den trettonde "oförklarliga" skjutningen på bara ett år som vi utreder.

– Vi utreder varje ärende för sig och gör sedan jämförelser så långt det går. I nuläget kan vi inte säga att det handlar om en så kallad laserman. Det vet vi inte. Men vi kan inte heller utesluta det, säger Mats Lassén, spaningsledare och chef för specialgruppen i Malmö till Skånskan.

Det var när 47-åringen väntat på bussen som han blev skjuten. Han hade väntat i 10-15 minuter, när han plötsligt upplevde en häftig smärta i bröstet.

Efter att den skottskadade mannen lyckats larma ambulans fördes han till sjukhus. Han opererades under natten och hans skador ansågs vara skadliga, men inte livshotande.

Under natten utförde polisen teknisk undersökning på platsen men man vet fortfarande inte vem som ligger bakom skottlossningen.

47-åringen är inte känd av polisen tidigare och det finns ingenting som tyder på att skottlossningen skulle vara gängrelaterat.

– Vi samarbetar med rikskriminalen och använder oss av deras specialkompetens när det gäller bland annat gärningsmannaprofiler och analyser. Det kan finnas en koppling mellan vissa av skjutningarna, men om det rör sig om ett par eller flera av skjutningarna är ännu ovisst, säger Mats Lassén till Skånskan.