Två män våldtog utvecklingsstörd kvinna

Får ett års fängelse vardera.


LANDSKRONA. Två män i Landskrona döms till ett års fängelse vardera för att ha våldtagit en utvecklingsstörd kvinna. Den 25-åriga kvinnan bor på ett gruppboende i en annan stad men träffade en av männen via internet.

Hon uppfattade situationen som att hon var ihop med mannen, en 20-åring, och åkte hem till honom i Landskrona sedan han bjudit dit henne.

Närhon väl kom till lägenheten var 20-åringen och hans 21-årige kompis där. De tvingade kvinnan att ge dem oralsex och filmade övergreppet med mobiltelefon.

Männen har också kallat kvinnan för "hora" och hotat att slå henne om hon inte gjorde som hon blev tillsagd, skriver Helsingborgs dagblad.

De dömda männen förnekar brott och hävdar också att de inte fattat att kvinnan är utvecklingsstörd.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.