Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utpressad på 170 000 efter krogfest med fel gangster

Ölfesten slutade i grov utpressning.

Ölfesten slutade i grov utpressning.

CARLOS JASSO/AP/Scanpix

Nyheter | 18/10/2010 13:49

27-åring lånade 3 000 kronor till taxi och öl. Därefter började mardrömmen.

STOCKHOLM. Allt började ganska beskedligt. 27-åringen lånade 3 000 kronor av en nyfunnen 23-årig bekant. Tillsammans åkte de på krogrunda och brände pengarna på taxi och öl.

Men det slutade med att han under två års tid pressades och hotades att betala sammanlagt 170 000 kronor i påhittade räntor och avgifter, skriver tidningen Metro.

Nu åtalas 23-åringen från norra Stockholm för bland annat utpressning och försök till utpressning.

I polisförhör uppger 27-åringen att han kom i kontakt med 23-åringen i samband med ett krogbesök.

De slog sina påsar ihop för att festa vidare och 27-åringen fick låna en summa pengar. Överenskommelsen var att han skulle återbetala skulden vid nästa lön.

När 27-åringen inte kunde lägga pengarna på bordet inleddes en två år lång mardröm.

Skulden växte och mannen hotades med att få sina fingrar avklippta och att hans släktingar skulle komma till skada, skriver Metro.

Med pengar han lånat av släktingar gjorde han inbetalningar på mannens bankkonto och även flera kontanta utbetalningar till utpressaren.

Först i september i år polisanmälde 27-åringen utpressningen. Detta sedan 23-åringen krävt ytterligare 200 000 kronor och hotat med ryska maffian.

23-åringen sitter häktad, men nekar till brott.

Han åtalas utöver utpressningen för flera stölder och narkotikabrott.