- Foto: SÖREN ANDERSSON/Scanpix

Sd vill skära bort 9,5 biståndsmiljarder

Ska finansiera en utjämning av skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare.


STOCKHOLM. I den skuggbudget sverigedemokraterna presenterade på onsdagen föreslås en minskning av biståndet med hela 9,5 miljarder kronor.

Pengar de vill använda till att slopa den skatteskillnad som finns mellan pensionärer och löntagare.

Dessutom räknar de med att spara hela 6,5 miljarder kronor på minskad invandring.

Sd vill anslå 5 miljarder kronor ytterligare till skola, vård och omsorg jämfört med regeringen, samt 1,5 miljarder till barnfamiljerna och 1 miljard till försvaret, uppger Sveriges Radios Ekot.

/
/
/
Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

1 timme sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

1 timme sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En olycka har inträffat i höjd med Berglunda", skriver polisen på sin hemsida.