1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Försökte ta sitt liv - räddades av Flashback

Forumskribenterna engagerade sig och räddade 29-åringens liv.


"Ny självmördare på Flashback"

Bloggaren Kwasblogg uppmärksammar det stoppade självmordsförsöket i ett inlägg.

Forumet Flashback blev mycket omskrivet när en ung man i Södertälje direktsände sitt självmord på nätet och hetsades av skribenter i forumet för psykiska problem.

En intensiv mediedebatt följde och Flashback blev flitigt utskällt.

Natten till måndagen höll något liknande på att hända igen. Men den här gången blev utgången en annan.

Flera av forumskribenterna engagerade sig i stället i att rädda den unge mannen. Och lyckades.

Efter en tids övertalning och resonemang lyckades två av forummedlemmarna komma i kontakt med den unge mannen, som vid tillfället tagit så mycket medicin att han närmade sig en säker död om han inte fick hjälp.

Forumskribenterna som kom i kontakt med självmordskandidaten larmade också polisen, som kunde rädda den svårt medtagne och omtöcknade 19-åringen.

"Det är SVARET. Han LEVDE när POLIS hämtade honom. han VAR seriös och FÖRSÖKTE ta livet av sig." skriver en av användarna som räddade mannen.

"Jag gjorde vad jag hoppas att de flesta skulle göra i min situation och ringde polisen med information jag fick av honom när jag pratade med honom på telefon. Och jag fick precis ett samtal från polisen och dom sa att dom har personal på plats i hans lägenhet så jag tror att TS kommer att klara sig" skriver en annan av forumskribenterna.

Internetforumets styrka demonstrerades tydligt när 19-åringen vid 04:30 skrev att han skulle ta sitt liv och blott åtta minuter senare hade svar från fyra personer som uppmanade honom att avstå.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/