Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wallström och Bodström vill inte ta över

- 15/11/2010, 08:45 -
1 av 2

Claudio Bresciani / SCANPIX

2 av 2

Jonas Ekströmer / SCANPIX

Populära namn - men inte intresserade.

Varken folkkära Margot Wallström eller populäre Thomas Bodström säger sig vara intresserade av partiledarposten i socialdemokraterna sedan Mona Sahlin meddelat att hon avgår.

Även om det nästan är tradition att säga att man inte vill bli partiledare bland blivande partiledare i Sverige är Bodströms svar ett mycket tydligt nej.

- Jag är absolut inte rätt person. Jag har arbetat nära partiledare i tio år och det är inget för mig, säger Thomas Bodström, som lämnat riksdagen och politiken till förmån för familjeliv i USA, till Aftonbladet.

Ständiga favoriten Margot Wallström har de senaste alltid sagt nej på alla frågor om att bli minister eller partiledare inom socialdemokratin. Hon fortsätter på samma linje också nu.

- Jag har för avsikt att fullfölja mitt nuvarande FN-uppdrag som ska utvärderas i mars 2012. Jag är inte en kandidat till partiledaruppdraget, säger Margot Wallström till Expressen.

Om någon av de två mörkar och ändå dyker upp i ledarrollen i mars nästa år återstår att se.

Nästa artikel
Mona Sahlin avgår