Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hustrumördare attackerad i häktet

- 16/11/2010, 12:44 -

Gunnar Lundmark / SCANPIX

Utsatte sin handikappade fru för brutalt sexuellt våld - nu har mannen attackerats i häktet.

VARBERG. Den 57-årige man som dömts för mord på sin handikappade hustru, som han dödade med upprepat våld mot hennes underliv, har attackerats i häktet.

Trots att de på häktet i Sala är inlåsta 14 timmar varje dygn har någon av de andra häktade lyckats komma åt 57-åringen under de timmar då internerna får vara ute med varandra. Exakt vad som hänt vill mannen inte berätta.

- Där hände något så de var tvungna att flytta honom till Uppsala. Exakt vad som hänt har han inte talat om, men att han blivit angripen är helt klart, säger advokat Rolf Åsberg som försvarar 57-åringen till Hallands Nyheter.

Säkerheten är betydligt bättre på häktet i Uppsala och 57-åringen lär inte kunna attackeras på nytt.

Advokat Rolf Åsberg berättar också att 57-åringen bestämt sig för att överklaga den livstidsdom han fick i tingsrätten.

- Han säger sig inte komma ihåg någonting av vad som har hänt. Så resonemanget för överklagandet är att det har hänt någonting i huvudet på honom, vilket gör att det inte finns något uppsåt, säger Rolf Åsberg till Hallands Nyheter.