Frias från våldtäkt trots DNA-bevis

Kvinnan bet så hårt att hon tappade två tänder. Mannens blodiga vante blev kvarliggande i snön.


Det var efter en blöt kväll under Lucianatten 2007 som den 29-åriga kvinnan promenerade hem efter en julfest. På vägen hem överfölls hon vid Ideon i Lund. En man tryckte sin vante i hennes mun och började slita av henne kläderna. Kvinnan lyckades bita tag i våldtäkstmannens vante. Genom att bita så pass hårt att hon tappade två tänder skrämde hon i väg våldtäktsmannen. Kvar på marken låg mannens blodiga vante och hennes tänder.

Efter att Statens kriminaltekniska laboratorium analyserat vanten stod det klart att DNA-spåret kom från en 18-årig man som tidigare ska ha blottat sig för en brevbärare. Förutom DNA-bevisningen och kvinnans utpekande, talade hans skadade tumme till hans nackdel. Men 18-åringen påstod att han klämt sig själv på tummen och att vanten faktiskt var hans men att han tappat den flera dagar tidigare, enligt Metro.

Lunds tingsrätt underkänner även DNA-bevisningen eftersom Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Linköping inte analyserade hela vanten, utan endast delen vid handleden, skriver Skånska Dagbladet.

Mannen frias från försök till våldtäkt men fälls för sexuellt ofredande och ett ofredande vid andra tillfällen och dömdes att betala 80 dagsböter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!