Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemlös tonåring våldtog småbarn

- 03/03/2009, 07:29 -

Paret lät tonåringen bo hos dem. Då våldtog han deras barn.

STORBRITANNIEN. Det var under förra året som fosterfamiljen beslöt sig för att låta den 18-årige tonåringen bo hos dem. Men de sociala myndigheterna hade "missat" att berätta för familjen att tonåringen tidigare förgripit sig på små barn.

Och snart avslöjade parets nioåriga dotter att 18-åringen antastat henne. Dessutom hade han våldtagit deras tvåårige son.

– Hon sa att han ropade på henne och satte handen över hennes mun. Flickan berättade allt för sina föräldrar efter hennes lillebror våldtagits av tonåringen. Det var ett fruktansvärt övergrepp, säger åklagaren Richard Evans, enligt Daily Mail.

18-åringen har erkänt våldtäkt och sexuellt ofredande och riskerar fängelse. Nu kommer även de sociala myndigheterna att förhöras, då man undvikit att berätta om tonåringens bakgrund.

– Att placera en tonåring som redan uppvisat farliga tendenser i en familj med två unga barn var otroligt oansvarigt, då det skapade möjlighet för honom att begå de här fruktansvärda brotten, uppger en talesman från Kidscape.

Skrivet av: