Webbsajt säljer falska körkort

För 3 500 blir ett nytt körkort ditt.


SVERIGE. Det har kanske aldig varit lättare att skaffa ett förfalskat körkort än i dag. Så saluför en internetsajt sin marknadsidé. För inte mer än 3 500 kronor så kan vem som helst få ett nytt körkort hem i brevlådan.

Kortet ser autentiskt ut men lär inte passera en poliskontroll eller fungera på posten. Och polisen Stig Sandgren, samordnare för bedrägeribrott vid Stockholmspolisen, avråder folk från att handla från sajten.

– Det är väl uppenbart ingen bra affär. Du vet ju inte om du verkligen får något kort för dina 3 500 kronor. Och den som har ett sådant här körkort kan straffas på samma sätt som den som tillverkat det, säger Stig Sandgren.

Stig Sandgren meddelar Expressen att han kommer att skicka webbsidans adress till sina kollegor så att de får titta på den.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.