- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Sahlin bad USA om propagandahjälp

Sa en sak till USA - gick annan väg med de rödgröna.


Bland de nyligen läckta Wikileaksdokumenten finns två som visar hur socialdemokraterna, genom Mona Sahlin och Urban Ahlin, i möte med USA:s ambassadör i Sverige vädjade om hjälp från USA för att vända den svenska opinionen.

Bland annat föreslog Urban Ahlin att USA skulle se till att en afghansk regeringsmedlem kom till Sverige och talade på ett sånt sätt att svenskarna i högre utsträckning fick förståelse för kriget i Afghanistan, skriver Aftonbladet.

”Som kan komma till Sverige och redogöra för mänskliga historier som hur Sverige och NATO:s ansträngning gör att flickor kan gå till skolan, ser till att landet inte tas över av knarkbaroner och att talibanerna inte förtrycker folket.” står det i rapporten.

Ahlin fick ochskå sin vilja igenom och en månad senare stod den afghanske utrikesministern i riksdagen och talade om landets framsteg.

Under Mona Sahlins besök på ambassaden sa hon sig bland annat vara myckelt positivt inställd till insatserna i Afghanistan, skriver Aftonbladet.

Kort därefter enades hon dock med vänsterpartiet och miljöpartiet om att kräva att USA ska stänga alla sina utländska militärbaser.

/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.