Tisdag 26 Okt
Stockholm

Israels ambassadör utbuad

"Behåll skorna på."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Israels ambassadör Benjamin Dagan, som i onsdags utsattes för en skoattack under en föreläsning på Stockholms universitet, mötte under torsdagskvällen åter protester vid ett besök vid Linköpings universitet.

Dagan hann inte mer än påbörja sin föreläsning innan en handfull studenter reste sig upp och började skandera ”Gaza, Gaza – solidaritet”, uppger Corren.

Polisen förde bort ungdomarna, men det dröjde inte länge innan ytterligare några ur publiken reste sig upp för att högljutt protestera mot Israels politik.

Det fick konferencier Hans Westerberg att ryta till:

–Behåll skorna på. Vi vill inte ha en upprepning av vad som hände på Stockholms universitet. Om ni vill vara kvar i salen får ni lyssna och vara tysta och ställa frågor efteråt, sade han enligt Corren.

”Ord tvättar inte blod”

Inte mindre än 50 poliser hade kommenderats in för att skydda Benjamin Dagan under besöket. Det var uppenbart att polisen inte ville se någon upprepning av incidenten på Stockholm universitet.

På sin väg till och ifrån föreläsningssalen blev Dagan eskorterad genom en korridor av poliser som avskiljde honom från demonstranterna som skanderade saker som: ”Shame, shame, shame” och ”ord tvättar inte blod”.

– Vi var några personer som ville visa vår avsky för att man så nära inpå en massaker låter en person stå oemotsagd som bara representerar en sida, säger en av demonstranterna till Corren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela