Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusentals svenska hushåll utan vatten

- 18/12/2010, 09:21 -

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

En läcka på sex meter har skapat vattenkaos i hela Kalmar - och nu håller reservtanken på att ta slut.

KALMAR. Den huvudvattenledning som förser Kalmar Kommun med dricksvatten har gått sönder - och nu saknar 25 000 hushåll vatten.

Enligt ett meddelande på kommunens hemsida försöker man arbeta så fort man kan med att täta läckan och tills vidare står vattentankar uppställda runt om i kommunen, med start från klockan 08:00, skriver Sveriges Radio Ekot.

Nu uppmanas invånarna att spara på det lilla vatten de har - för reservtanken kommer att ta slut när som helst.

– Nu använder vi det vattnet som redan pumpats upp i vattentornet och det håller på att ta slut. Exakt när det sker vet vi inte, men med normal förbrukning ska det vara slut vid niotiden på morgonen, säger Christina Karlberg, informationschef på Kalmars kommun, till Aftonbladet.

Redan under söndagskvällen försökte man täta läckan - men utan framgång. Skadan var mycket större än man tidigare trott och nu vet man att sex meter rör är borta.

Nu hoppas kommunen kunna laga läckan så snart som möjligt. Tills vidare får invånarna försöka klara sig på det lilla reservvatten som finns kvar.