Kommunalrådet Stefan Hanna (c) drar sig inte för att sticka ut.
Kommunalrådet Stefan Hanna (c) drar sig inte för att sticka ut. - Foto: Privat

Stefan Hanna anmäls efter utspel om tjockisskatt

Skandalpolitikern Stefan Hanna (c) JO-anmäls för sitt bloggande om tjockisskatt.


UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c) hamnade i rejält blåsväder sedan han i sin blogg föreslagit en fetmaskatt för överviktiga.

Nu har en Linköpingsbo anmält politikern efter hans uttlande om tjockisskatt; "Detta är kränkande och berör många människor" står det bland annat i anmälan.

Men enligt Upsala Nya Tidning är anmälan ställd till fel instans, JO granskar inte ledamöter i kommunal- och landstingsfullmäktige.

Styrelsen tar avstånd

På ett akut insatt möte på måndagskvällen samlades centerpartiets kretsstyrelse och fullmäktigegrupp för att diskutera kommunalrådets blogg.

Man enades om att ta avstånd från Hannas kontroversiella blogginlägg, men säger samtidigt att man har fortsatt förtroende för honom, skriver UNT.

Kan han verkligen räkna med fortsatt förtroende efter detta?

– Det återstår att se. Vi diskuterade inte huruvida han kan sitta kvar som centerpartiets kommunalråd på mötet, säger Anne Lennartsson, kretsordförande för centerpartiet i Uppsala.

/
/
/
/
/
/
JO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.