Vargjakten har inletts.
Vargjakten har inletts. - Foto: U.S. Fish and Wildlife Service/William Campbel/AP/SCANPIX

Kaotisk inledning på vargjakten

Aktivister skjuter raketer för att störa. En varg uppges vara skadeskjuten och jägareförbundet hetsar till snabb jakt.


Årets vargjakt har fått en dramatisk inledning. När det ljusnade i morse begav sig närmare 7 000 jägare ut i skogen för att skjuta varg.

I Dalarna rapporteras det att aktivister är ute i skogen och stör vargjakten, och jägarna har ringt polisen. Men det är oklart om aktivisterna bryter mot några lagar.

– Man ska inte hålla på och störa jakt. Dessutom jagar vi älg här, och inte varg, säger jägaren Pär Granat till Dalarnas tidning.

Första vargen skadeskjuten

Fjolårets jakt fick stark kritik för att allt för många skott avlossades. Det sköts vilt i skogarna. Av de 28 vargar som sköts förra året hade 16 skjutits två gånger eller fler innan de dog.

Nu har årets första varg skadeskjutits. Strax efter klockan nio rapporterades att en varg skadeskjutits vid sjön Grycken, söder om nås. Men än, en timme senare, har den skadade vargen inte hittats.

Länsstyrelsen har skickat besiktningsmän till platsen för undersökning, skriver DT.

Klockan 11 rapporteras av två vargar har dödats i årets jakt. 

Troféfoton efterlyses

Under fredagen gick jägareförbundet med en så kallad "snabbhetspremie". De tre första som skjuter varg belönas av förbundet.

"Är du med om en lyckad jakt på varg? Svensk Jakt efterlyser bilder från vargjakten 2011 för publicering på vår hemsida. De tre snabbast inskickade bidragen som publiceras får varsin fin jägarpresent." står det på deras hemsida.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.