- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Göteborgskvinna åtalas efter hot mot Vilks

Erkänner att hon hotat Vilks men menar att det är fel på lagen.


GÖTEBORG. En 40-årig kvinna från Göteborg åtalades på måndagen sedan hon hotat den kontroversielle konstnären Lars Vilks.

Kvinnan har i tre kommentarer på Vilks hemsida sagt att Vilks död är "beställd", att han ska "brinna i helvetet" och att hans huvud har "beställts". Kvinnan har inte postat kommentarerna med namn men polisen har spårat henne via hennes ip-adress.

Hon medger att hon skrivit kommentarerna men säger att det inte är dem utan lagen det är fel på.

– Enligt era lagar så kan jag vara skyldig som ni ser på saken, men enligt mina lagar - sharialagen - har jag inte gjort något fel, säger hon enligt Helsingborgs Dagblad i förhör.

Ursprunget till hennes ilska är Lars Vilks teckningar av profeten Muhammed som en rondellhund. Hon säger dock att hon nu inser att det var fel att önska att Vilks skulle straffas med döden av gud.

När rättegången äger rum är oklart.

/
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Polis är på plats med anledning av en brand i ett sjuvåningshus", skriver polisen på sin hemsida.

Knivdåd i kyrka i Sydney – attack direktsändes

1 timme sedan
Flera personer har attackerats av en knivbeväpnad man i en kyrka i västra Sydney. Det dramatiska angreppet direktsändes, rapporterar australiska medier.