- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Arresterad polis frias för våldsamt motstånd

Skrek och sparkade vilt mot andra poliser.


ÖSTERSUND. Den 34-åriga poliskvinna som i november förra året åtalades för våldsamt motstånd, som Nyheter24 tidigare skrivit om, frias.

Detta trots att hon uppges ha slagit, sparkat och skrikit åt de poliser som, efter att hon omähändertagits för fylleri, plockades in av poliskollegor.

Enligt uppgift ska hon ha blivit rasande redan i samband med att polispatrullen försökte omhänderta henne. Droppen ska dock ha varit när de andra poliserna, vid visitation, skulle ta bort den piercing hon hade i bröstvårtan, något som görs för att den intagne inte ska kunna skada sig själv.

– De använde skitiga handskar när de skulle ta bort piercingarna som fanns på intima ställen. Det gjorde fruktansvärt ont, sa den 34-åriga kvinnan i rätten.

Tingsrätten friar kvinnan, dels beroende på att 34-åringen uppgett sig vara trakasserad också tidigare samt att provtagningen inte visade spår av narkotika och att någon uppgift om promillehalt av alkohol inte finns, uppger Östersundsposten.

Polisernas versioner är inte heller samstämmiga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.