- Foto: PATRICK SÖRQUIST/AP/Scanpix

Skolor i Östersund börjar använda knarkhundar

"Vi hoppas på en avskräckande effekt."


ÖSTERSUND. En grundskola och två gymnasieskolor i Östersund har bestämt sig för att gå ett steg längre än andra i jakten på droger i skolan.

Polisens knarkhundar ska nu släppas in bland elevskåpen och få möjlighet att sniffa runt elevskåpen i jakten på hasch eller andra droger.

– Vi hoppas på en avskräckande effekt, säger Jan Johansson, rektor på Wargentinskolan, till P4 Jämtland och fortsätter:

– Vi vet att det är mycket droger på stan just nu, och vi vore naiva om vi skulle tro att det inte finns droger på skolan.

Bland eleverna är vissa positiva till knarkhundsinitiativet och andra mer kluvna:

– Man har sitt skåp och sin integritet, men samtidigt är det bra att de kollar upp så att det inte sprids knark på skolan, säger Wargentineleven Maja Persson till P4 Jämtland.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.