William Petzäll.
1 av 2
William Petzäll. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Jimmie Åkesson och Sven-olof Sällström. I förgrunden William Petzäll   Björn Söder.
2 av 2
Jimmie Åkesson och Sven-olof Sällström. I förgrunden William Petzäll Björn Söder. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Petzäll blåste staten på pengar

Riksdagsledamoten William Petzäll (sd) är folkbokförd i Borås. Men när han flög från Stockholm till sin flickvän i Malmö stod skattebetalarna för notan. Nu sätter riksdagen stopp för Petzälls gratisresor.


BORÅS. När William Petzäll (sd) omhändertogs av polis efter en blöt tillställning i Trelleborg uppgav han att han bodde i lägenheten tillsammans med sin flickvän. Men William Petzäll är folkbokförd i Borås.

Nu avslöjar Borås Tidning att Petzäll vid flera tillfällen låtit staten betala sina flygresor till flickvännen i Trelleborg. Riksdagen betalar endast resor mellan Stockholm och den ort där riksdagsledamoten är folkbokförd. 

Totalt ska Petzäll rest till flickvännen för runt 60 000 kronor på skattebetalarnas pengar.

När riksdagens ledamotsservice konfronteras med uppgifterna konstaterar de att Petzäll lämnat felaktiga uppgifter.

– Man ska ju resa till hemorten men i det här fallet har vi fått felaktiga uppgifter av honom, säger Marianne Bjernbäck till BT och fortsätter:

– Han har bedömt att detta är hans hemort, men det ska vara samma adress som i folkbokföringen.

Sverigedemokraternas partisekreterare Eric Myrin tycker inte att Petzälls gratisresor är en ”stor grej” men säger också att regelverket är till för att följas.

– Det fanns ju flera olika skrivelser i de här reglerna. En var att man får åka på tjänsteresor till andra städer runt om i landet. Förmodligen har han tolkat det som att även de här resorna innefattas under den regeln, vilket det då kanske inte riktigt gör, säger Eric Myrin till BT.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!