- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Polisen sköt 40-årig pistolman

Mannen hade en pistol i varje hand.


MALMÖ. Polisen i Malmö sköt under natten till söndagen en 40-årig man i benet. Detta hela började med att mannen ringde polisen och sa att han skulle ta sitt liv, varpå polisen genast åkte till adressen.

Eftersom mannen var känd av polisen sedan tidigare skickades dessutom insatsstyrkan dit.

Mannen kom ut ur sin bostad och uppträdde hotfullt och polisen satte in så kallade chockgranater. Mannen återvände då in i bostaden.

Nästa gång mannen kom ut ur bostaden stormade han fram med en pistol i varje hand. Han riktade också sina vapen mot polisen. Då valde polisen att skjuta mannen i benet.

Polisbefälet Lars Rosberg berättar att man åkte till mannens bostad vid en liknande situation veckan innan.

- Det var samma sak då, men med kniv istället för skjutvapen. Han kom ut och hotade polisen i trappen, polisen backade och mannen gick in igen. När han kom ut ur lägenheten var det utan kniv så då kunde patrullen övermanna honom och överlämna honom till psyket, säger Rosberg till Sydsvenskan.

Mannen har nu omhändertagits enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård och opererades på söndagsmorgonen för sin skottskada.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

200 miljoner till idrott för unga

Regeringens utlovade fritidskort för unga är försenat och införs först under 2025. Under tiden ska 200 miljoner av de öronmärkta pengarna användas för att stärka ungdomsidrotten.

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om våld / hot mot tjänsteman, Malmö

1 timme sedan
"Vasagatan, Limhamn. En person går till angrepp mot civila poliser i samband med ingripande.", skriver polisen på sin hemsida.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

1 timme sedan
En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.