Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen sköt 40-årig pistolman

- 27/02/2011, 12:34 -

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Mannen hade en pistol i varje hand.

MALMÖ. Polisen i Malmö sköt under natten till söndagen en 40-årig man i benet. Detta hela började med att mannen ringde polisen och sa att han skulle ta sitt liv, varpå polisen genast åkte till adressen.

Eftersom mannen var känd av polisen sedan tidigare skickades dessutom insatsstyrkan dit.

Mannen kom ut ur sin bostad och uppträdde hotfullt och polisen satte in så kallade chockgranater. Mannen återvände då in i bostaden.

Nästa gång mannen kom ut ur bostaden stormade han fram med en pistol i varje hand. Han riktade också sina vapen mot polisen. Då valde polisen att skjuta mannen i benet.

Polisbefälet Lars Rosberg berättar att man åkte till mannens bostad vid en liknande situation veckan innan.

- Det var samma sak då, men med kniv istället för skjutvapen. Han kom ut och hotade polisen i trappen, polisen backade och mannen gick in igen. När han kom ut ur lägenheten var det utan kniv så då kunde patrullen övermanna honom och överlämna honom till psyket, säger Rosberg till Sydsvenskan.

Mannen har nu omhändertagits enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård och opererades på söndagsmorgonen för sin skottskada.