Tisdag 20 Apr
Stockholm

Bröder styrde familj med våld

De unga männen kontrollerade sin mamma och sina tre systrar med hot och våld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

SUNDSVALL. Mamman dominerades av sina egna söner. Systrarna fick ta emot slag och hot dagligen. De unga männen, 19 och 20 år, tog till våldsamma metoder och kontrollerade sin mamma och sina tre systrar, 14, 15 och 18 år gamla.

– Vid flera tillfällen ska bröderna ha hotat flickorna med kniv och rakt ut sagt att de ska dö, säger Ulf Grönaas vid Sundsvallspolisen till Dagbladet.

Systrarnas övervakades ständigt av sina bröder. Bröderna hade stenkoll på deras mobiltelefoner, sms och samtalslistor. En av systrarna hade en kärleksrelation med en jämnårig pojke som hade friat till henne. Brödernas reaktion var att söka upp pojken och misshandla honom.

– I förra veckan misshandlade de pojken utanför Västermalms skola och han blev så rädd att han flydde från platsen, säger Ulf Grönaas.

Efter helgens förhör har det ännu inte kommit fram hur bröderna ställer sig till anklagelserna. Bröderna begärdes häktade i går och häktningsförhandlingen hålls under dagen. Tills vidare får mamman och systrarna skyddat boende till följd av den hotfulla situationen, skriver Dagbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela