Här misstänks mannen har våldtagit en 64-årig kvinna.
1 av 2
Här misstänks mannen har våldtagit en 64-årig kvinna. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 2
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Så ringade polisen in 24-årige serievåldtäktsmannen

Undvek topsningen och lämnade använd kondom.


ÖREBRO. Den 24-åring som på måndagen åtalades för sammanlagt 17 våldtäkter och överfall under en sexårsperiod har erkänt samtliga brott. Han har också förklarat varför han begick brotten. Han kände att han inte "kunde motstå" att våldta kvinnorna, delvis för att han själv mådde dåligt.

Ändå försökte han fram till gripandet göra allt för att inte bli påkommen.

Nu kommer det dock fram vilka avgörande misstag 24-åringen gjorde, som ledde polisen till honom.

Förutom signalementet som stämde väl med 24-åringen ringade polisen in ett område efter våldtäkten i närheten av Eurostop och man drog slutsatsen att gärningsmannen fanns i närområdet.

När 24-åringen först uteblev från den omfattande topsning som genomfördes och attackerna intensifierades efter hans missade topsningstid fick polisen upp ögonen för honom. Enligt Nerikes Allehanda blev han i den sekunden huvudmisstänkt.

Vid Eurostopvåldtäkten använde 24-åringen också en kondom som han lämnade efter sig. Polisen lyckades knyta kondomen till en affär mitt emot 24-åringens mammas bostad.

När vittnen efter överfallen den 10 oktober larmade polis om att de sett en berusad man sova i en trappuppgång med en kniv bredvid sig var det dags för avgörandet, uppger NA. Trappuppgången fanns på adressen där 24-åringens mamma bor.

24-åringen greps och har sedan dess suttit frihetsberövad.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!