1 av 4
- Foto: TV4 Nyheterna Malmö
2 av 4
- Foto: TV4 Nyheterna Malmö
3 av 4
- Foto: TV4 Nyheterna Malmö
4 av 4
- Foto: TV4 Nyheterna Malmö

Homofientliga imamen får fortsätta som nämndeman

Imam Ayoub Chibli, socialdemokratisk politiker och nämndeman, får fortsätta döma - trots att han sagt att homosexualitet är "onda begär". SE VIDEO!


MALMÖ. Imam Ayoub Chibli hymlar inte med vad han tycker om homosexuella. De är offer för "onda begär" och ägnar sig åt "ogärningar", menar han.

Ändå är han socialdemokratisk politiker, vigselförrättare vid Islamic Center och nämndeman vid Malmö tingsrätt.

– Som muslim kan jag inte säga annat än vad som står i koranen, och där står att homosexualitet inte är tillåtet, säger Chibli till Lokaltidningen.

Tidigare har imamen i en intervju med Sydsvenskan sagt att homosexualitet är "ogärningar" och "onda begär". På frågan om vad som skulle hända med en svensk imam som var beredd att viga homosexuella svarar han:

– Jag vet inte hur mycket stryk den personen skulle få. Han skulle få löpa gatlopp.

Han ska också ha jämfört homosexualitet med incest.

Men i veckan förklarade lagman Eva Wendel Rosberg efter ett möte med Ayoub Chibli att hon har fullt förtroende för honom som nämndeman.

N%C3%A4mndeman%20i%20Malm%C3%B6%20utreds%20f%C3%B6r%20att%20vara%20emot%20homosexualitet

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Forskare förklarar: Därför ljuger AI:n

Stort lyft för USA-diesel till Europa

Leveranserna av dieselprodukter från USA till Europa skjuter i höjden i december. De beräknas lyfta till 290 000 fat per dag, enligt analysföretaget Kpler. Det skulle vara den högsta leveransvolymen sedan 2018, visar en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Har investeringarna gått helt fel under 2023? Då är det högst sannolikt att du äger några av de här aktierna. Här är nämligen årets mardrömsportfölj för småsparare.

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

1 timme sedan
Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Fagersta: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.