1 av 2
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

SSU vill ha mer förändring: "Det är jäkligt långt kvar"

SSU-basen Jytte Guteland inte nöjd ännu.


Efter socialdemokraternas katastrofval var SSU:s ordförande Jytte Guteland den som först tydligt krävde att partistyrelsen och Mona Sahlin skulle ställa sina platser till förfogande.

Och hon fick som hon ville. När Håkan Juholt nu är på väg att av kongressen utses till partiledare och stora förändringar är på väg att genomföras i partiets verkställande utskott välkomnar Jytte Guteland förändringarna.

I sin videobloggNyheter24 konstaterar hon att den generationsväxling SSU krävt genomförs.

Samtidigt menar hon att det är fler än Mona Sahlin, Thomas Östros och de andra som lämnar det verkställande utskottet som borde se sig själva i spegeln.

- Valförlusten var kollektiv och det fanns ett samlat ansvar för den. Att det nu är några som lämnar verkställande utskottet betyder inte att de ensamt bar valförlusten, säger Jytte Guteland i bloggen.

Ut hennes perspektiv krävs det betydligt större ingrepp i partistrukturen och politiken för att socialdemokraterna ska bli det mest relavanta alternativet.

-  Det är jäkligt långt kvar, säger hon i bloggen och jämför förändringsprocessen med Vasaloppet.

Enligt Guteland motsvarar de förändringar partiet gjort hittills bara första kontrollen i Smågan, en knapp niondel in i loppet.

/
/
/
/
/
/
/
SSU
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!