Fredag 7 Maj
Stockholm

SSU-basen: Släpp loss, s

Jytte Guteland videobloggar för Nyheter24 under tre intensiva veckor.
1 av 2
Jytte Guteland videobloggar för Nyheter24 under tre intensiva veckor. Foto:
Och ställer krav på blivande partiledaren Håkan Juholt.
2 av 2
Och ställer krav på blivande partiledaren Håkan Juholt. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

På fredag inleds socialdemokraternas partikongress. En ny partiledning ska röstas fram. Jytte Guteland (s) hoppas och tror på den nya ledningen - men kräver en framtidsdiskussion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Politikbloggar hos Nyheter24

SSU:s förbundsordförande Jytte Guteland och det kristdemokratiska stjärnskottet Caroline Szyber videobloggar fram till och med, under och efter sossekongressen där nye partiledaren ska utses.

Du hittar Gutelands blogg HÄR och Szybers HÄR.

Socialdemokraterna är mitt upp i en förändring. Att partiledaren Mona Sahlin skulle ryka stod klart strax efter katastrofvalet. Ibrahim Baylan tvingades lämna posten som partisekreterare och i veckan sparkades Thomas Östros och Ylva Johansson ut ur partitoppen.

I sin videoblogg konstaterar SSU-basen Jytte Guteland att partiets nya ledning med Håkan Juholt i spetsen måste sättas under press.

- Det gäller att vi stressar dem. Vi kan inte ha vår gamla jobbpolitik kvar - vi måste vara mycket tuffare på kongressen, säger hon bland annat i sin blogg.

Guteland vill inte prata om att partiet tar till höger eller vänster. I stället hoppas hon att socialdemokraterna kan gå framåt.

-  Jag tror det är viktigast att ha en framtidsdiskussion. Jag tror på det här ledarskapet, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela