Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SSU-basen: Släpp loss, s

- 23/03/2011, 20:43 -
Jytte Guteland videobloggar för Nyheter24 under tre intensiva veckor.
1 av 2

Jytte Guteland videobloggar för Nyheter24 under tre intensiva veckor.

Och ställer krav på blivande partiledaren Håkan Juholt.
2 av 2

Och ställer krav på blivande partiledaren Håkan Juholt.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

På fredag inleds socialdemokraternas partikongress. En ny partiledning ska röstas fram. Jytte Guteland (s) hoppas och tror på den nya ledningen - men kräver en framtidsdiskussion.

Socialdemokraterna är mitt upp i en förändring. Att partiledaren Mona Sahlin skulle ryka stod klart strax efter katastrofvalet. Ibrahim Baylan tvingades lämna posten som partisekreterare och i veckan sparkades Thomas Östros och Ylva Johansson ut ur partitoppen.

I sin videoblogg konstaterar SSU-basen Jytte Guteland att partiets nya ledning med Håkan Juholt i spetsen måste sättas under press.

- Det gäller att vi stressar dem. Vi kan inte ha vår gamla jobbpolitik kvar - vi måste vara mycket tuffare på kongressen, säger hon bland annat i sin blogg.

Guteland vill inte prata om att partiet tar till höger eller vänster. I stället hoppas hon att socialdemokraterna kan gå framåt.

-  Jag tror det är viktigast att ha en framtidsdiskussion. Jag tror på det här ledarskapet, säger hon.