Nu inleds s-kongressen - "väldigt speciell känsla"

- 25/03/2011, 13:23 -
Jytte Guteland.
1 av 2

Jytte Guteland.

Claudio Bresciani / Scanpix

2 av 2

Tomas Oneborg/Scanpix

Jytte Guteland videobloggar direkt från kongressen.

På fredagen inleds socialdemokraternas kongress där Håkan Juholt officiellt väljs till partiets nye ledare. Och SSU-ordföranden Jytte Guteland, som videobloggar direkt från kongressen för Nyheter24, är entusiastisk inför kongressen. Efter två raka förlustval, partiledaravgångar och kräftgång i opinionen är det en socialdemokrati som inte har något att förlora som samlas för att omgruppera sig.

- Det känns lite som både skolavslutning och ett sommarlov som startar. En väldigt speciell känsla, konstaterar Jytte Guteland i bloggen.

Samtidigt är Guteland fortsatt kritisk till att så få av de allra mäktigaste inom socialdemokraterna är unga. Något som hon under veckan kallat "fullständigt oacceptabelt".

En uppfattning som delas av socialdemokraternas yngsta ombud Linnea, 18 år, från Gävle, som Jytte Guteland pratar med i bloggen. Linnea är inte heller nöjd med att den yngsta personen i partistyrelsen är 37 år, nästan 20 år äldre än Linnea.

- Jag tycker självklart att det är dåligt. Jag tycker att man alltid måste ha ett generationsperspektiv när man väljer, konstaterar hon.

Följ Jytte Gutelands blogg här.