Porrkungen bygger skola i Botswana

Äntligen får Berth Miton bedriva välgörenhet.


Porrkungen Berth Milton har haft svårt att ägna sig åt välgörenhet. För en tid sedan ville han skänka pengar till Stadsmissionen som tackade nej till gåvan. Förra veckan vägrade Barncancerfonden att befatta sig med Miltons pengar.

Nu väljer Berth Milton att lägga drygt 100 miljoner kronor på att bygga en skola och ett sjukhus i Botswana.

– Det ska inte vara en skola med skitiga lergolv och en griffeltavla. De ska ha samma möjligheter till utbildning som vi har i Europa, säger Berth Milton till Realtid.se.

I planerna finns även ett utbytesprogram där barnen ska kunna få åka till europeiska eller amerikanska skolor under två till fyra veckor.

Runt skolan och sjukhuset kommer även ett naturreservat byggas upp med elefanter, noshörningar, bufflar, flodhästar och leoparder. Målsättningen är, enligt Milton, att köpa upp 10.000 hektar mark.

– Jag har kommit ganska långt faktiskt. Jag jobbar hårt som bara den på det här. Om två till tre år kommer det vara klart, säger Berth Milton till Realtid.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.