Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Porrkungen bygger skola i Botswana

Nyheter | 16/02/2009 12:44

Äntligen får Berth Miton bedriva välgörenhet.

Porrkungen Berth Milton har haft svårt att ägna sig åt välgörenhet. För en tid sedan ville han skänka pengar till Stadsmissionen som tackade nej till gåvan. Förra veckan vägrade Barncancerfonden att befatta sig med Miltons pengar.

Nu väljer Berth Milton att lägga drygt 100 miljoner kronor på att bygga en skola och ett sjukhus i Botswana.

– Det ska inte vara en skola med skitiga lergolv och en griffeltavla. De ska ha samma möjligheter till utbildning som vi har i Europa, säger Berth Milton till Realtid.se.

I planerna finns även ett utbytesprogram där barnen ska kunna få åka till europeiska eller amerikanska skolor under två till fyra veckor.

Runt skolan och sjukhuset kommer även ett naturreservat byggas upp med elefanter, noshörningar, bufflar, flodhästar och leoparder. Målsättningen är, enligt Milton, att köpa upp 10.000 hektar mark.

– Jag har kommit ganska långt faktiskt. Jag jobbar hårt som bara den på det här. Om två till tre år kommer det vara klart, säger Berth Milton till Realtid.se.

Skrivet av: