Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen slog till mot Hells Angels

- 16/02/2009, 16:52 -

Stor stöldhärva nystas upp i södra Sverige.

Polisen slog till mot flera adresser i Göteborgstrakten under måndagen, däribland mot Hells Angels klubblokal i Gunnilse. Nio personer sitter frihetsberövade misstänkta för grova stölder.

Klockan 14 på måndagseftermiddagen slog polisen till mot Hells Angels och gjorde en husrannsakanan. Tidigare under dagen greps nio personer på flera olika adresser i Göteborg, misstänkta för grova stölder och häleri. Och polisen menar att det finns klara samband mellan tillslagen. lagen.

– Ja, det finns kopplingar mellan HA och de här stölderna, säger Sven Alhbin på länskriminalen i Västra Götaland till GT.

Det är en stor och omfattande stöldhärva som nu nystas upp i hela södra Sverige, till följd av ett samarbete mellan polisen i Västra Götaland och Värmland, Småland, Kronoberg och Skåne län.

Det rör sig om systematiska stölder från godstransporter och containrar bland annat. Mycket har beslagtagits, men en del tros också ha transporterats utomlands. Det handlar om varor och maskiner för mångmiljonbelopp.

– Vi har massor av gods i beslag, säger Sven Alhbin operativ chef på länskriminalen i Västra Götaland till GT.

Bland de nio gripna finns ingen fullvärdig medlem i Hells Angels, men polisen är övertygad om att den kriminella motorcykelorganisationen har spelat stor roll i stöldhärvan ändå.

– Det finns personella kopplingar som tyder på det, säger Sven Alhbin tlll GT.

Huruvida det även finns ekonomiska kopplingar är dock för tidigt att säga enligt Alhbin, skriver GT.

Skrivet av: