Killen på bilden är inte kopplad till artikeln.
Killen på bilden är inte kopplad till artikeln. - Foto: Jurek Holzer/SCANPIX

Rektor granskas efter ifrågasatta inköp

Annika Örtqvist, rektor på en skola i Karlstad, köpte krimskrams till sitt rum för 50 000 kronor. Efter hård kritik ska nu reglerna ses över av gymnasieförvaltningen.


KARLSTAD. Som Nyheter24 tidigare rapporterat inredde rektorn Annika Örtqvist sitt eget arbetsrum med småsaker värda totalt 50 000 kronor.

Hård kritik från föräldrar och lärare följde samt en större granskning från lokala medier. Nu har gymnasieförvaltningen bestämt sig för att se över regelverket för inköp.

– Det ser inte bra ut, kan jag säga när vi tittat närmare på det, säger kommunens verksamhetschef Irene Lennemyr Winkler, som tidigare försvarat rektorn, till Nya Wermlands-Tidningen.

Förutom inköpen för 50 000 har rektorn även köpt presenter och blommor för över 30 000 till sin personal. Ibland har information saknats vad inköpen är avsedda för, som när rektorn köpte praliner och te för 1 933 kronor.

Gymnasiedirektören Staffan Sjölund menar att Annika Örtqvist misskött sig men att problemet nu ska vara löst.

– Den här rektorn har lagt sig på en för hög nivå gentemot den kommunala praxisen. Vi har rett ut frågan och det kommer inte att hända igen, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!