Christoffer Järkeborn (m) på en av sina valaffischer inför EU-valet 2009.
1 av 2
Christoffer Järkeborn (m) på en av sina valaffischer inför EU-valet 2009. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Talmannen Per Westerberg (m) ställer sig tveksam till ett twitterförbud.
2 av 2
Talmannen Per Westerberg (m) ställer sig tveksam till ett twitterförbud. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Järkeborn om twitterförbud: "Sossarna teknikfientliga"

Det blir inget twitterförbud i riksdagen trots socialdemokratisk kritik. Talmannen Per Westerberg ser inget problem med fenomenet. Samtidigt kommer kritik mot socialdemokraterna från moderat håll.


Som Nyheter24 rapporterade om på torsdagen vill socialdemokraternas gruppledare Carina Moberg förbjuda twittrande i riksdagen.

Men riksdagens talman Per Westerberg menar att det finns en "opinionsmässig uppförsbacke" för att begränsa insynen i riksdagen. Han ser inte heller twittrandet som ett stort problem.

– Så länge det inte stör god ordning i kammaren finns inget att säga om detta, säger han till nyhetsbyrån TT.

Riksdagsledamoten Christoffer Järkeborn (m) är väldigt kritisk till Moberg och hennes partikollegors förslag om twitterförbud.

– Sossarna har alltid varit teknikfientliga. De sa att internet bara var en fluga på 90-talet och nu det här. Bara en sån sak som att Håkan Juholt ber folk kontakta honom via fax, säger Christoffer Järkeborn till Nyheter24.

Christoffer Järkeborn avslöjade via en tweet på torsdagen att s bjudit in sd till samtal om a-kassan och uppskattar stödet från talmannen Per Westerberg.

– Problemet är inte att vi har för mycket kontakt med allmänheten, problemet är att vi har för lite kontakt, säger han.

/
/
/
/
/
S
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.